JOULUKALENTERI LUUKKU 23: Isoäidin tyrnimehuhyydyke

Isoäidin tyrnimehuhyydyke on ihanan raikas jälkiruoka, joka sulattaa jouluvieraiden sydämet. Ohje on yksinkertainen ja nopea toteuttaa. Tämän suussa sulavan herkun voit valmistaa jo aattoa edeltävänä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

 

TARVITSET:

3 dl kermaa

2 dl kermaviiliä

5 liivatelehteä

1 dl tyrnimehua

1 tl vanilliinisokeria sekä vajaa 1 dl sokeria

TEE NÄIN:

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon kermaviili, mausteet sekä tyrnimehu.
  • Pehmenneet liivatelehdet liotetaan kiehuvan kuumaan tyrnimehu- tai vesitilkkaan ja sekoitetaan kermaseokseen.
  • Seos kaadetaan kakku- tai hyytelövuokaan hyytymään.
  • Hyytymisaika yleensä on muutama tunti ja sen voi valmistaa aivan hyvin edellisenä päivänä.

 

   

 

 

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *