JOULUKALENTERI LUUKKU 21: Punajuurta, kardemummaa ja kahvia…

Punajuuri kardemummalla ja ripauksella kahvia on herkullinen ruoka joulupöytään tarjottavaksi. Tämä lisäke sopii yhteen täydellisesti suomalaisten perinneruokien kanssa. Etsiessäsi uusia makuelämyksiä, voit korvata punajuurilisäkkeellä halutessasi perinteisen rosollin. Ohje on todella helppo ja nopea toteutettaa.

TARVITSET:

800 g punajuurta

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 tl kardemummarouhetta

1 tl suolaa

1 dl turkkilaista juqurttia

1 tl pikakahvijauhetta

2 rkl sitruunamehua

1 tlk hunajaa

2 rkl pinjansiemeniä

½ dl silputtua tuoretta minttua

TEE NÄIN:

  • Pese punajuuret, leikkaa pois molemmat päärönsyt ja lohko tai kuutioi suupalan kokoisiksi uunipellille.
  • Kierittele öljyssä, mausta kardemummalla ja suolalla.
  • Paahda 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia napakan kypsiksi, ja anna sen jälkeen jäähtyä.
  • Valmista kastike sekoittamalla jogurttiin pikakahvijauhe, sitruunamehu ja hunaja.
  • Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla.
  • Sekoita punajuurilohkot, kastike, pinjansiemenet ja silputtu minttu keskenään.
  • Tarkista kastikkeen suolaisuus maistamalla.
  • Tarjoile salaattipedin päällä.

 

Tarjoile punajuurilisäke kauniisti salaattipedin päällä. Tarjoiluun sopii malliltaan matala tarjoiluastia, esimerkiksi lasinen piirasvuoka tai iso tarjotin. Halutessasi voit koristella punajuurilisäkkeen vielä paahdetuilla pinjansiemenillä.

   

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *