Joulukalenteri luukku 6. Joulun tunnelmaa ja inspiraatiota

Joulu lähestyy ja on jo kiva alkaa sisustaa kotiin joulutunelmaa. Joulutunnelma syntyy pienillä muutoksilla.

Joulun väri Ennen kuin aloitat kodin joulusisustuksen ja joulutunnelman luomisen, valitse joulun väri. Valitse yksi tai kaksi väriä mitä käytät niin kokonaisuus pysyy tasapainoisena. Mikä on sinun jouluvärisi ? Valkoinen, perinteinen punainen, kullan kimallusta vai hopean säihkettä, kenties mustaa ? Onko se trendikäs viininpunainen, vihreä vai kenties tummansininen ? Kokeiletko jotain uutta tänä vuonna vai tuleeko joulutunnelmasi perinteistä?

Tekstiilit Jouluinen ja talvinen tunnelma sisustukseen syntyy vaihtamalla osan sisustustekstiileistä. Muista myös materiaalit: pörröiset taljat, pehmeät viltit, neulotut tyynynpäälliset. Niistä syntyy lämpöinen, kotoinen tunnelma. Muista, että kaikkea ei tarvitse vaihtaa. Yksi tai kaksi jouluista tyynyä riittää, talja sohvalle, nojatuoliin tai lattialle. Jos halauta nähdä enemmän vaivaa vaihda myös verhot.

Koristeet Joulutunnelma ei välttämättä vaadi perinteisiä joulukoristeita. Käytä koristeina esim. luonnonmateriaaleja. Luonnomateriaalit ovat nyt muutenkin trendikkäitä ja ajankohtaisia sisustuksessa. Hyödynnä niitä myös joulukoristelussa. Yhdistä eri materiaaleja: pellavaa, puuvillaa, puuta ja luonnon koristeita kuten käpyjä ja havuja. Niitä voi käyttää kukka- ja kynttiläasetelmissa sekä kransseissa.

Tuoksu. Jouluntunnelma syntyy myös tuoksuista. Valitse jouluisia tuoksukynttilöitä tai erillisistä huonetuoksuja – muutama riittää. Kukat, kuten hyasintti, luovat ympärilleen tuoksua. Havunoksat ovat mitä mainoin joulutuoksun tuoja.  Mikä on sinun joulutuoksusi ?

JOULUKUUSI

Lisää vinkkejä joulukoristeluun tulevissa luukuissa, nyt ensin hieman inspiratiota. Kokosin Pinterestiin ihania tunnelmia ja inspiraatiota talven ja joulunajan sisustukseen. Toivottavasti sinulla on aikaa rauhoittua, löytää hetki aikaa ja katsella kauniita kuvia, inspiroitua. Pinterest onkin todellinen sisustujan inspiraatiolähde, kannattaa liittyä mukaan jos et jo ole ! Klikkaa kuviin tästä. 

Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

Tiina

Ps. Loppuviikon joulukalenteri luukuissa hieman arkisemia sisustusvinkkejä.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *