Joulukalenteri luukku 7. Vinkkejä kodinhoitohuoneen sisustukseen

Tällä kertaa joulukalenterissa paljon toivottu aihe: kodinhoitohuoneen sisustus. Sisustussuunnittelija Anni Tiikkainen kokosi vinkkejä kodinhoitohuoneen sisustukseen:

Usein sisustuslehtien kuvissa esiteltävät suuret ja valoisat kodinhoitohuoneet ovat kaukana oman kodin todellisuudesta. Kodinhoitohuone on usein pieni, kapea, epäkäytännöllinen tila, jonka oven sulkee mielellään perässään. Miten kodinhoitohuoneen ilmettä voi raikastaa ja miten tilasta saa toimivamman pienellä vaivalla?

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

 

Tässä vinkkejä:

 

  1. Tee huoneesta mahdollisimman selkeä ja ilmeeltään yhtenäinen. Vaaleat sävyt tuovat valoa ja avaruutta, tummat tunnelmaa ja persoonallisuutta. Muista kuitenkin aina valita kulutusta ja kosteutta kestävät materiaalit.

 

  1. Rakenna edestä täytettävän pesukoneen päälle työskentelytaso esimerkiksi rautakaupasta saatavasta puulevystä.

 

  1. Mieti pystyisikö osan toiminnoista piilottamaan liukuovien tai verhon taakse.

 

  1. Varmista riittävä valaistus. Valo tuo huoneeseen raikkautta ja lisää työskentelymukavuutta. Tuo lisävaloa kiinnittämällä led-valonauha listaan ja kiinnitä lista esimerkiksi katon rajaan tai seinäkaapin alapintaan.

 

  1. Ota seinäpinnat hyötykäyttöön. Asenna seinälle tai kaappien väliin tanko, jolle on helppo ripustaa vaatteita henkareissa tai vaikkapa säilytyskoreja s-koukkujen avulla. Seinälle voi tehdä myös sommitelman värikkäistä säilytyslokerikoista.

 

  1. Panosta kauniisiin käyttötavaroihin ja pesuainepurkkeihin. Kaikkea ei tarvitse eikä voikaan piilottaa, joten hanki omaan tyyliisi sopivia, silmää miellyttäviä käyttöesineitä. Voit vaikka päällystää silityslaudan kauniilla, kuumuutta kestävällä kankaalla ja säilyttää lautaa seinäkoukussa.

 

  1. Piristä tilaa tekstiileillä ja raikasta huonekasveilla. Panosta ilmeeltään yhtenäisiin tekstiileihin. Mikäli kodinhoitohuoneessa on luonnonvaloa, tuo sinne myös viherkasveja.

 

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

 

Lisää  inspiraatiokuvia kodinhoitohuoneen sisustustamiseen ja ilmeen raikastimeseen löydät täältä.

Mukavia sisustushetkiä !

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *