Sisustusideoita eteiseen

 

Tällä kertaa blogissa annetaan sisustuideoita eteiseen. Eteisen sisustusta aloittaessa kannattaa miettiä mitä toimintoja siellä eniten tarvitaan, mitä tulee ehdottomasti olla ja mitä ilman pärjätään. Lapsiperheen tarpeet ovat erilaiset kuin kahden aikuisen. Sisustamalla ei saada lisäneliöitä eteiseen, mutta voidaan tehostaa tilankäyttöä ja parantaa viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta.. Tunnelma onkin tärkeä – eteisen tulisi toivottaa tulijat tervetulleeksi ja välittää kodin muuta tunnelmaa heti ulko – ovella.

Eteisen pintamateriaalien valintoihin kannattaa panostaa. Lattia tulee olla kestävä ja helposti puhdistettava. Samoin seinäpintojen tulee kestä kulutusta. Vaaleat värit sopivat eteiseen. ne raikastavat ja avartavat tilaa. Jos tila on pitkä ja kapea, voi päätyseinän maalata tai tapetoida rohkeasti tummemmallakin värillä tai käyttää siellä kuvioita, raitoja tms. Lattian väri voi olla tummempi kuin seinät.

Eteinen on usein ikkunaton tila, joten toimivan eteisen yksi tärkeimmistä huomioitavista asioista on valaistus. Tarvitset tehokkaan yleisvalon ja mielellään pienempiä kohdevaloja. Kohdevaloja voi sijoittaa kattoon, hyllyjen alle tai seinälle. Näyttävä kattovalaisin on hyvä sisustusidea eteiseen – se ei vie tilaa, tuo kaivattua valoa ja antaa ilmettä.

Kapeat lipastot sopivat eteiseen. Kuva Pinterest.

Kapeat lipastot sopivat eteiseen. Kuva Pinterest.

Eteinen on usein läpikulkupaikka, jossa kannattaa hyödyntää monikäyttöisiä, liikuteltavia ja kapeita huonekaluja. Kevytrakenteiset, sirot huonekalut eivät tee tilasta liian raskasta. Eteisessä tarvitaan usein istahtamispaikka. Tuoliksi kannattaa valita siro, kevytrakenteinen esim. metallituoli tai pieni jakkara. Myös arkut toimivat hyvin eteisessä. Niiden päällä voi istua ja sisään kätkeä vaikkapa vaatteita tai laukkuja. Kapea lipasto tai laatikosto sopii pieneen tilaan ja kätkee sisäänsä mm. käsineet, päähineet ja huivit. Lipasto toimii myös laskutasona avaimille, puhelimille ja muille pikkutavaroille. Lipaston päälle voi sijoittaa tavaroille korin tai tarjottimen sekä esim. viherkasvin tuomaa tunnelmaa. Liukovet säätävät paljon tilaa. Liukuovien taakse kannattaa kätkeä useita toimintoja – voit säilyttää siellä kenkiä, hengarivaatteita ja vaikkapa laukkuja.

Käytä eteisen seinät hyväksesi. Naulakkoa ei välttämättä tarvitse kätkeä kaappiin eikä sen tarvitse olla perinteinen seisova lattianaulakko. Seinälle kiinnitettävät naulakot säästävät tilaa ja ovat sisustuksellisesti kauniita. Voit kiinnittää seinään myös yksittäisiä koukkuja eri tasoille. Saat elävyyttä ja seinät hyötykäyttöön ! Naulakon voi kiinnittää myös kattoon! Roberobe on narunaulakko, joka ripustetaan koukulla kattoon. Se vie vähän tilaa, mutta siihen mahtuu paljon vaatteita. Hyvä idea vieraiden vaatteille ! Erikoinen naulakko on myös katseenvagitsija ja hauska sisutusidea eteiseen.

Seinille kannattaa kiinnittää myös hyllyjä säilytyskoreja varten. Hyllyn voi kiinnittää myös katonrajaan. Korkealle kiinnitetty hylly katkaisee käytävämäisen tilan ja toimii erinomaisesti säilytypaikkana harvemmin käytetyille tavaroille. Ritilähyllyt sopivat pieneen eteiseen, ne tuovat keveyttä ja ilmavuutta tilaan. Myös säilytyskorit voivat ola lankakoreja, joista sisältö saa reilusti näkyä. Lankakoreja löydät mm. Mayn ja Ib Laursenin valikoimasta.

Hyllyjä voi sijoitella monelle tasolle. Kuva Pinterest.

Hyllyjä voi sijoitella monelle tasolle. Kuva Pinterest.

Peili on usein tarpeellinen eteisessä. Peili lisää valoisuutta ja tilantuntua pieneen tilaan. Peiliin ei kannata kuitenkaan valita kovin massiivisia kehyksiä, ne pienentävät ja saavat tilan näyttämään helposti ahtaalta. Peili voi olla myös liukuovessa tai sijoitettuna lipaston päälle.

Kaikkea ei tarvitse piilotta. Kiva sisustuidea on nostaa kauniit asusteet tai laukun reilusti esille esim. roikkumaan seinälle tai hyllyn päälle. Kuitenkin on hyvä muistaa, että mitä yksinkertaisempana eteisen sisustuksen pitää, sitä vähemmän sinne kulkeutuu ylimääräistä tavaraa ja tila pysyy siistinä ja vapaana toiminnoille.

Lisää sisustuideoita eteiseen saat Pinterestiin kokoamistamme kuvista. Klikkaa tästä ja poimi kuvista itsellesi sopivimmat ideat !

Verkkokaupasta naulakoita ja säilytyskoreja sekä hyllyjä edullisesti, tutustu valikomaan suoraan tästä: SÄILYTYS

Mukavia suunnitteluhetkiä,

 

Tiina

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *